Vi ved alle sammen godt, at vi skal dø på et tidspunkt. Af jord er du kommet, til jord skal du blive lyder prædiken fra præsten. Men hvis uheldet er ude, står der arvinger tilbage. Der findes arveregler, man skal følge, uanset om der er oprettet et testamente eller ej på den person, der er afgået ved døden.

Hvis du derimod selv vil være sikker på, hvordan din arv skal videregives, så bør du oprette et testamente, hvor alt er noteret. På denne måde undgår man ofte flest familiekonflikter efterfølgende til de efterladte.

Slægtsarv kommer i brug, hvis du hverken er gift eller ikke har oprettet et testamente

Hvis man ikke har en direkte efterladt person, man var gift med, kommer ens arv til at blive delt op i klasser. Disse klasser vurderer hvem der står til at skal arve.

Klasse 1: Består af dine børn, børnebørn og oldebørn.

Klasse 2: Er forældre, søskende, nevøer og niecer.

Klasse 3: Er dine bedsteforældre og søskende til dine forældre.

Arvereglerne er lavet for at gøre det nemmere for de efterladte. Her kan de bedre og nemmere finde ud af, hvordan man opdeler en arv. Men hvis man ikke bryder sig om disse arveregler, bør man oprette et testamente.

Indholdet i testamentet

Når man skriver et testamente, der skal være godkendt, bør man skrive det i samarbejde med en advokat. Endvidere bør man skrive det, når man er ved sin fulde fem, ellers kan din underskrift blive dømt ugyldig, hvis der opstår komplikationer på senere sigt.

Man kan lave testamente hele sit liv, så hvis du har nogle ting på forhånd, du ved hvem arvigen til dette er, bør du skrive det i dit testamente. Man kan gennemgå testamentet med intervaller. Det vil sige, hvis man opretter et i en forholdsvis ung alder, bør man gennemgå det for eksempel hvert 5. eller tiende år. På denne måde, er det altid opdateret, så også de yngre arvinger kan modtage arven.

Opret testamente før sygdom eller anden ulykke er kommet i vejen

Det kan lyde drastisk og voldsomt, at man bør oprette sit testamente i en forholdsvis tidlig alder. Men man ved heldigvis aldrig hvad dag, der er den sidste. Der kan ske mange uheldige dødsfald som bilulykker, sygdom, drukneulykker eller lignende. Hvis ikke dit testamente er skrevet på forhånd, ved du i realiteten ikke, hvem der arver hvad.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *