Forkølelse og hoste er en almindelig sygdom, som forekommer hyppigt hos de fleste. Forkølelse og hoste kan gøre hverdagen meget ubehagelig, men der findes heldigvis flere forskellige typer af håndkøbsmedicin i dit apotek, som kan hjælpe med at lindre dine symptomer. Håndkøbsmedicinen kan købes uden en recept fra din læge, og den er derfor hurtig og let at få fat i.

Forkølelse og hoste – De forskellige typer af håndkøbsmedicin

På apoteket finder du forskellige typer af medicin mod forkølelse og hoste, som er med til at lindre og afhjælpe dine symptomer. Vi vil herunder komme med de mest brugte og kendte typer af håndkøbsmedicin. Du kan se et apoteks udvalg af håndkøbsmedicin mod forkølelse og hoste her.

Næsespray mod forkølelse og hoste

At købe en næsespray er en god start når du er blevet forkølet. En næsespray går ind og trækker blodkarrene sammen og reducerer hævelsen i næsen, som er med til at forhindre en tilstoppelse i næsen. En næsespray skal tages efter de regler og doseringsanvisninger der er angivet på emballagen. 

Antihistaminer til forkølelse og hoste

Antihistaminer hjælper på symptomerne som nys, kløende øjne og en løbende næse. Antihistaminerne hjælper ved at blokere de histaminer, der frigives under en allergisk reaktion. Medicinen kommer ofte i pilleform, og man tager normalt en eller to gange om dagen, dog vil dette være anslået præcist på emballagen.

Hostelindrende medicin mod forkølelse og hoste

Der findes forskelligt hostestillende medicin, som kan hjælpe dig med at minimere din hoste. Medicinen går ind og undertrykker dine reflekser i halsen, og lindrer den tørre hoste. Den hostestillende medicin fås både som væske eller som pilleform, som tages efter det, der er angivet på emballagen.

Slimløsende medicin mod hoste og forkølelse

Slimløsende medicin kan være med til at fortynde og løsne slimen i luftvejene og i halsen. Medicinen vil gøre at du lettere kan hoste slimen op, og slipper hurtigere af med hosten og din forkølelse. Når du bruger denne type medicin, er det vigtigt at du drikker en masse vand, for at hjælpe med at skylle slimen væk.

Forkølelse og hoste – Vigtig information om håndkøbsmedicin

Når du køber håndkøbsmedicin mod forkølelse og hoste, er det vigtigt at du altid læser etiketten og doseringsanvisningerne omhyggeligt. Dette for at undgå unødvendige bivirkninger eller overdoser. Hvis du har spørgsmål omkring medicinen eller er usikker på hvilken du skal vælge, bør du altid tage kontakt til din læge eller sundhedspersonalet på apoteket. Det er vigtigt at understrege at håndkøbsmedicin kan lindre symptomerne på forkølelse og hoste, men ikke kan helbrede dig omgående. 

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *