Det er en stor ting at flytte hjemmefra. Pludselig står man på egne ben og skal til helt at sørge for sig selv. Nu er der ingen kære mor. Der er også en del frihed forbundet med at flytte hjemmefra, men der er også ting, man skal være opmærksom på. Disse kan du læse om her!

Husk at skifte adresse

Som det allerførste bør det nævnes, at du skal huske at skifte adresse, når du flytter hjemmefra. Hvis du glemmer det, kan du få en bøde, eller det kan være, at du ikke kan få udeboende SU, hvis du skal til at studere. Så det er vigtigt. Du kan gøre det inde på borger.dk, og det vil automatisk blive registreret ved Postnord, så det behøves du ikke bekymre dig om.

Du skal have et internet, der virker

Du skal for guds skyld huske at købe en router, når du flytter hjemmefra. Tænk bare hvor forfærdeligt det ville være at sidde helt alene derhjemme uden internet. Derefter skal du sørge for at få et godt og fornuftigt internet. Det behøves ikke at være dyrt at få godt internet, find pris på fiberbredbånd og sammenlign priser, til du finder noget, der ser fornuftigt ud.

Du skal selv til at lave mad

Som sagt: Der er ingen kære mor. Der er altså heller ikke nogen, der kommer og laver mad til dig. Det er noget, du helt selv må sørge for nu. Hvis du gerne vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du altid bestille en af de populære måltidskasser til hjemmet. Find de billigste måltidskasser idag og skriv dig op til et abonnement, du synes ser fornuftigt ud.

Du skal selv til at gøre rent

Din mor kommer ikke længere ind på værelset for at hente dit vasketøj. Det er nu op til dig selv at sørge for, at du altid har rene underbukser at tage på. Det er også dig, der skal fjerne fnullermændene under sengen osv. Det kan være, at det virker meget uoverskueligt. Hvis det er tilfældet, kan det hjælpe at have en plan for, hvordan og hvornår man gør rent. Det kan være, at du gør køleskabet rent den sidste lørdag i hver måned – eller måske du altid støvsuger om søndagen? Når disse vaner stille bliver inkorporeret i vores dagligdag, vil de ikke længere virke lige så uoverskuelige. Derfor kan det være en god idé med rutiner.

Du bestemmer

Du skal også huske, at der er en vis frihed i at leve selv – også selvom det medbringer en række pligter. Det er helt op til dig selv, hvordan du vil leve. Det kan være, du slet ikke gider at gøre rent. Så må der jo bare være beskidt! Måske du ikke gider at lave mad? Så må du bestille en måltidskasse, der gør det nemmere for dig. Det vigtigste at huske på er bare, at du skal nyde det. Du er nu chefen over dit eget liv.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *