Dit valg af vin kan ende med at blive en større udfordring – især når det største ønske må være at tilfredsstille modparterne med en vin, der kan leve op til alle forventninger.

Om du blot skal have et glas med vennerne en weekendaften, finde frem til det ultimative vinkort til den store fest eller skal tilpasse vinen til middagen, så kan det være en svær beslutning, som kan fylde meget.

Ribera del Duero leverer verdensklasse vine, da det kommer fra et verdensklasse vinområde. I Nordspanien er det ikke kun klimaet og området, der giver de bedste forudsætninger for at kreere og fremtrylle de absolut bedste vine og unikke smagsoplevelser. Det er på samme måde erfaring, der spiller ind, som de har en god portion af. Måske er det derfor en Ribera del Duero vin, du skal have fat i?

Kendetegn ved vinen fra Nordspanien

I Ribera del Duero har vin været på skemaet lige siden romernes tid. Der er stadig romerske tegn og ikoniske genstande fra den tid i området, som er med til at understrege, at de herfra ikke er grønne på vinmarkedet.

Der findes et bredt vinsortiment fra Nordspanien, men alle sammen er produceret med fokus på at være af absolut højeste kvalitet. Den bløde, runde, skarpe og karakteristiske smag fra en flot og fornem drue er den ultimative drøm, når du skal servere eksklusive vine.

Vindruerne fra Ribera del Duero består af den røde og hvide drue. Der findes nogle helt generelle kendetegn ved disse vine. Tempranillo bliver især brugt som primær drue, når det bliver anvendt til produktionen af vin. De forskellige vine har karakter fra den frugtige kirsebær-farve. De mere sekundære druer fra dette område er blandt andet Merlot og Garnacha.

Tips og tricks til Ribera del Duero vin  

Der kan være mange forskellige valg, der skal træffes, når der skal findes Ribera del Duero vin. Du har dog rig mulighed for at finde tips og tricks, der kan gøre denne proces en anelse mere simpel og ukompliceret. Helt generelt bør du huske:

  • Alle vin har som udgangspunkt brug for, at du tænker pris og kvalitet. Jo højere prisen er, desto bedre er kvaliteten. Dog kan Ribera del Duero vin også findes til en rimelig pris.
  • Hvis din Ribera del Duero vin skal lagres over mange år, så skal den være liggende med en mørk placering. Temperaturen må ikke være for svingende. Derimod kan vin, der skal indtages indenfor en kortere periode stå oprejst.

Hvorfor er Ribera del Duero et unikt område?

Ribera del Duero området er blevet udnyttet til det absolut maksimale, når det kommer til dets unikke klima. Det er især nætternes kulde og dagens varme, der er den ultimative kombination, når det kommer til produktionen af vin.

Det skyldes, at klimaet tillader, at du kan lagre over længere tid – uden at det har en effekt på vinens egenskaber. Dernæst står området for en jordbund, der indeholder store mængder sand, kalksten og lignende. Alle disse faktorer er netop med til at levere en vin, der er god, moderat og velsmagende.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *