Ældre huse er yderst charmerende og har ofte en årrække med historie med sig. Men det kan også betyde store varmeregninger hvert eneste år. Boliger bygget før 70’erne var ikke underlagt de samme krav om isolering som boligerne bygget efter disse år. Derfor kan du ofte komme ud for, at der ikke er hulmursisoleret mellem ydervæg og facadevæggen i din bolig.

For dig betyder det, at meget af varmen vil sive direkte ud igen. Det giver din bolig et stort varmetab, og det er ofte forklaringen på en dårlige energimærkning. Heldigvis er der en løsning til dig. I dag er det muligt at isolere med hulmursisolering, der lukker det store hulrum til mellem de to vægge. På den måde kan du holde på varmen og spare mange penge. Vi fortæller dig her mere om, hvorfor det er vigtigt med hulmursisolering.

Hulmursisolering er godt for pengepungen og miljøet

Der er overordnet set to store faktorer, der er væsentlige at forholde sig til, når du skal hulmursisolere. Først og fremmest kommer vi ikke udenom det, vi allerede har været inde på. Vi taler selvfølgelig om det store varmetab, du vil opleve i boligen, hvis du ikke har isoleret mellem de yderst vægge. Det vil samtidig betyde større risiko for fugtskader og skimmelsvamp. Vælger du at isolere, vil store overflader i din bolig automatisk blive varmere. Dette er grundet den store mængde varme, der pludselig forbliver inde i boligen.

En anden faktor er den unødige energi, du bruger på at varme boligen op. Det er ikke kun dyrt for dig, men også for vores klima. Du kan mindske dit varmeforbrug med næsten 70 %, hvis du sørger for at hulmursisolere. Det vil også komme dig til gode ved et eventuelt salg af din bolig.

Det tjener sig selv hjem igen

Selvom det kan virke som en investering og ikke helt så akut som andre ting, kan det være godt at få gjort nu og her. Faktisk siges det, at en hulmursisolering kan tjene sig selv hjem i løbet af få år. Den store varmeregning vil nemlig blive markant mindre, og det giver anledning til flere penge hver eneste måned.

Når du skal have udført arbejdet, er det en stor fordel at få professionelle til at tjekke, om du allerede har hulmursisoleret. Er dette tilfældet, vil det kun kræve udbedringer af eksempelvis kuldebroer, der lader varmen slippe ud. Gå til et hulmursisoleringsfirma og få et gratis tjek hjemme hos dig.

Sådan foregår det

Selve isoleringen er hurtig og nem for to fagmænd at gøre. Det tager ofte en enkelt dag og er nemt at udføre på enhver type af bolig. De vil blot fjerne nogle få mursten og efterfølgende fylde hulrummet op med isolering. Herefter sættes stenene tilbage på deres plads, og det efterlader din bolig med minimale tegn på, at arbejdet er blevet udført.

Ved et tjek for hulmursisolering er proceduren blot, at en fagmand kommer ud og tjekker efter. Det kan de gøre på forskellige måder, men intet vil være til skade for din bolig. Dette tilbud er særdeles godt at benytte sig af, så du kan få en varm og energirigtig bolig.

 

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *