VPN’s er en super effektive måde at anonymisere sit internetforbrug. Med en VPN-service kan du skjule din IP-adresse, og dermed også gøre det tæt på umuligt for hackere eller tredjeparter at spore dit internetforbrug, samt din geografiske placering. Derudover kræver det næsten ingen teknisk viden at gøre brug af et VPN, og derfor er det naturligvis en meget attraktiv måde at forbedre ens online privatliv. I denne artikel vil vi kigge på forskellige måder hvorpå du kan installere en VPN-service på din computer.

 

Browserudvidelser

 

VPN-udvidelser kan meget nemt installeres på de fleste web browsers og er den måde som privatpersoner typisk benytter sig af et VPN. VPN browser udvidelser er meget nemme at bruge, og derfor meget populære blandt den almindelige befolkning. For at installere et VPN gennem en browserudvidelse skal du typisk bare ind på enten browserens egen indstillinger eller downloade VPN’et gennem VPN udbyderens egen hjemmeside, og så bare installere det. Herefter er det super nemt at bruge. Browser VPN’s kan hurtigt og nemt slukkes og tændes imens du surfer på internettet, og det er meget hurtigt at ændre indstillinger, som f.eks. din geografiske placering. Hvis du ønsker en simpel og effektiv måde at installere et VPN på til dit private internetforbrug, er en browser udvidelse højst sandsynligt en god løsning for dig.

 

Router VPN

 

Hvis du har mange forskellige online enheder som du ønsker alle skal køre gennem en VPN-service kan det måske være nemmere bare at installere et VPN direkte på din router, end at gøre det på hver individuel enhed. Ved at installere et VPN på din router kan du også sikre at alt hvad der foregår gennem dit Wi-FI derhjemme er sikkert og krypteret. Det kan være svært at installere et VPN på f.eks. et smart-tv, men hvis du bare installere det direkte på routeren vil smart-tv’et jo også automatisk køre gennem dette VPN. På denne måde kan du også meget nemt ændre hvilken geografisk adgang dit smart-tv har, så du f.eks. kan se amerikansk Netflix direkte på dit smart-tv.

 

Virksomheds VPN

 

Et virksomheds VPN er ikke så relevant for privatpersonen, men typisk noget som store virksomheder gør brug af. Dette er en speciallavet løsning, som kræver personale med teknisk viden for at sætte op og vedligeholde. VPN’et i virksomheden er typisk lavet for dig af virksomhedens IT-afdeling, og du skal derfor som ansat slet ikke tænke over det når du møder ind. Grunden til en stor virksomhed vil gøre brug af et VPN er for at gøre det interne netværk så sikkert som muligt, minimere risiko for at blive hacket og minimere risikoen for at data bliver lækket. Med en virksomheds VPN kan et firma altså sikre at virksomhedens internetforbindelse er både sikker og krypteret.

 

Det var altså flere forskellige måder man kan installere og gøre brug af en VPN-service. Hvis du leder efter en VPN løsning bare til dig og dit privatliv er der meget god sandsynlighed for at det nemmeste og mest effektive for dig blot er at downloade en VPN browser udvidelse.

Læs mere her 

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *