Skal I være forældre, er der en helt masse ting, man skal i gang med at tænke på og overveje. Én af disse ting er, hvad barnet skal hedde. Det er ikke noget, der kan vente for evigt, da man på et tidspunkt er nødt til at tage en beslutning. For rigtig mange forældre er det en stor udfordring at skulle finde ud af, hvad barnet skal hedde, da det er en endegyldig beslutning og noget, der følger jeres barn resten af livet. Her i artiklen vil I blive præsenteret for en guide til babynavne, så I forhåbentlig kan blive en smule klogere på, hvad jeres barn skal hedde.

En svær beslutning at træffe

Der er flere tusinde navne at vælge mellem i dag, hvorfor det bestemt ikke er så underligt igen, at det er en beslutning, der er svær at træffe. Når I skal i gang med at tænke over barnets navn, er det en rigtig god idé at sætte jer ned sammen og lave en liste med alle de navne, I synes om. Alle mennesker har nogle navne, de kan lide mere end andre, og det kan der være forskellige årsager til. Det kan naturligvis være lettere for jer at gøre dette, såfremt I kender barnets køn.

Lav to lister med drenge- og pigenavne

Har I endnu ikke været til den scanning endnu, hvor man får barnets køn at vide, eller har I bare ikke lyst til at vide det, kan I også sagtens lave to forskellige lister – en liste med drengenavne og en liste med pigenavne. Når listerne er lavet, kan I gå igennem dem sammen for at finde frem til de få udvalgte navne, som I begge er enige om, er gode navne, og som I sagtens kan forestille jer, at jeres barn skal hedde.

Vent et par dage eller uger med at træffe en beslutning

Efter at I har fundet frem til de få udvalgte navne, I begge foretrækker, er det en god idé at bruge et par dage eller et par uger, hvor I begge går og siger navnene højt. Det hjælper nemlig med at blive mere afklaret omkring, hvilket navn man foretrækker allermest – og før I ved af det, har I med garanti fundet frem til det helt perfekte navn til lige netop jeres barn. Der er også mange, der først finder ud af det den dag, barnet bliver født. Når man har sit barn i armene, er det nemlig meget lettere at vurdere, om det er en Sofie eller en Julie.

Et barn kan godt have flere for- og mellemnavne

Når det kommer til at navngive sit barn, er det vigtigt, at I husker på, at barnet skal navngives, inden det er seks måneder gammelt. Derudover kan jeres barn sagtens have flere fornavne og flere mellemnavne. Dog kan det kun have et enkelt efternavn. Såfremt man ikke formår at finde frem til et navn til sit barn, vil han eller hun blive pålagt et navn, og I vil endvidere modtage en bøde. Det er således vigtigt, at man hurtigt kommer i gang med at overveje, hvad ens barn skal hedde.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *