At drive en virksomhed kan være en tidskrævende og snørklet affære, og det handler i høj grad om at vide hvad der er bedst for ens virksomhed og hvilke regler der er for at eje den pågældende virksomhed. Som iværksætter har man en masse visioner og idéer for sin virksomhed, men det er også vigtigt at man har styr på reglerne og ejerforholdene.

 

At stifte et anpartsselskab vil ofte være den bedste løsning, da det både økonomisk og professionelt kan betale sig.

 

IVS afskaffes, så husk at omregistrere

 

IVS eller iværksætterselskab er en ejerforhold man tidligere opererede med på lige fod med en enkeltmandsvirksomhed. Som virksomhed registrerede man sig ofte som IVS ved opstart, inden man kunne spore en egentlig kontinuerlighed i virksomhedens eksistens.

 

Men IVS er ikke længere en mulighed for de nytilkomne iværksættere, og sidder man som virksomhed men en IVS-registrering, så skal man faktisk omregistrere sin virksomhed inden 2021, hvor IVS afskaffes helt.

 

Det er vigtigt at man har fuldkommen styr på reglerne for ejerforhold, når man driver en professionel virksomhed, da men ellers kan risikere at blive ramt af advarsler og uønskede gebyrer og bøder. Det er aldrig positivt at afvige fra lovgivningens rammer, så en basisviden og eventuel hjælp fra en kyndig advokat kan spare en for megen bekymring og uønskede konsekvenser.

 

Læs mere om omregistrering af IVS.

 

Hvorfor vælge ApS?

 

I mange tilfælde kan det være fordelagtigt at omregistrere sin virksomhed fra IVS til ApS. ApS eller anpartsselskab indebærer nemlig en lang række økonomiske og strukturelle fordele.

 

Først og fremmest tillades en udvidelse af ejerkreds i et anpartsselskab. Hvor det kun er tilladt med én enkelt ejer i andre former for virksomhedsstrukturer, så tillader ApS at man kan dele ejerskabet. Dette er særdeles fordelagtigt, da man kan dele visioner og fremgangsmåder med ligesindede ildsjæle indenfor ens fagområde.

 

Sparring er altid et positivt værktøj i vejen mod succes, og det er netop her at ApS har en styrke.

 

Derudover kræver stiftelsen af et ApS et økonomisk indskud på 40.000 kroner. Det vil sige at man ikke kan stifte den form for virksomhed uden at have en vis startkapital ved opstart. Selvom dette beløb kan være højt for visse iværksættere, og næsten umuligt at skrabe sammen inden man knap nok er kommet i gang, så kan det anses som en nødvendig investering.

 

Det fastsatte beløb viser nemlig potentielle kunder og samarbejdspartnere at man er seriøs og ambitiøs omkring sin virksomhed, da man er villig til at skyde en betydelig sum penge i virksomheden.

 

Læs mere om fordelene ved et anpartsselskab.

 

Udover startkapitalen og den udvidede ejerkreds, så er det også særdeles fordelagtigt at man som ejer af et anpartsselskab ikke selv skal hæfte for en eventuel konkurs eller hvis der rettes krav mod selskabet. Dette betyder at man kun skal hæfte for det påkrævede indskud, og derfor aldrig personligt skal hæfte for økonomisk nedgang i virksomheden. Dette skaber en slags sikkerhedsnet for virksomhedens fremtid, da man som ejer af virksomheden kan fordybe sig mere i arbejdet uden konstant at frygte en nedgangsperiode.

Kategorier: Artikler

1 Kommentar

Śledź telefon · februar 10, 2024 kl. 2:48 pm

Najlepsza aplikacja do kontroli rodzicielskiej, aby chronić swoje dzieci – potajemnie tajny monitor GPS, SMS-y, połączenia, WhatsApp, Facebook, lokalizacja. Możesz zdalnie monitorować aktywność telefonu komórkowego po pobraniu i zainstalowaniu apk na telefonie docelowym.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *