Det er videnskabeligt bevist at ro på arbejdspladsen optimerer produktiviteten hos de ansatte. Kontorstøj er derfor i dag en af de helt store syndere, når det kommer til produktiviteten på arbejdspladsen. Det påvirker dog meget mere end kun produktiviteten. Faktisk påvirker det hele medarbejderoplevelsen.

Kontorstøj kan forebygges ved akustisk komfort. Det handler om at skabe et kontor, der har et godt lydmiljø til forskellige typer arbejdssituationer, lige fra dyb individuel koncentration til et stort møde med kollegerne.

Vi har her fundet 3 måder, du kan minimere kontorstøj:

Tænk på indretningen

Layoutet af arbejdspladsen spiller en stor rolle. Du bør helt holde dig fra de helt åbne kontorlandskaber og i stedet gå efter et aktivitetsbaseret arbejdsmiljø. Det går du på at designe områder til møder og brainstorming samt steder til mere støjsvage aktiviteter og koncentreret arbejde. Det kan f.eks. være i form af en telefonboks til kontor, hvor medarbejderne f.eks. kan foretage opkald eller udføre arbejde, der kræver ekstra koncentration uden at blive forstyrret eller forstyrre andre.

Vælg lyddæmpende kontormøbler

På de moderne kontorer finder du også rene overflader, glatte gulve, få møbler og synlige lofter. Det giver et frisk og rent udtryk, men det betyder samtidig, at lydabsorberende materialer generelt har en lille tilstedeværelse. Der findes dog æstetiske løsninger for lydabsorberende indretning ved at indrette med akustiske møbler, som har specifikke dimensioner og tekstiler specifikt designet til at reducere kontorstøj.

Indret med lydabsorbenter

Der findes både lodret- og vandrethængende akustikplader, som kan hænge lodret fra loftet. De er ideelle på kontorer, hvor der begrænset vægplads. De er gode til at reducere såvel støj som ekko. Akustikplader, som hænger lodret ned fra loftet, fungerer bedst, når der er højt til loftet. Hvis der dog ikke er så meget plads at gøre godt med eller der er lavere lofter, kan akustiske vægpaneler også være en god mulighed. De kan nemlig også fungere som et dejligt farveindspark på et ellers kedeligt og farveløst kontor.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *