Sådan er der måske mange der spørger sig selv, hvis ikke de er medlem af en a-kasse. Det klarer og tydelige svar er: ja det kan det godt. Så vil dit modsvar sikkert være “jamen jeg kan jo sparer 500 kr om måneden ved ikke at være det” ( jeg kommer lige tilbage til beløbet om de 500 kr, længere nede i teksten.)

Til det er svaret: Du vil fortryde den dag du står arbejdsløs, at du ikke valgte at være medlem af en fagforening. Spørg dig selv hvilke muligheder du har den dag du står arbejdsløs.

Forestil dig at nogle af alle de goder du har nu. Hus, bil, motorcykel, båd osv osv. Disse ting får du meget svært ved at beholde den dag du står uden job, og ikke er tilmeldt en a-kasse.

Hvad er din mulighed for økonomisk indtægt hvis du bliver arbejdsløs, og ikke er medlem af nogen a-kasse. Den eneste mulighed er kontanthjælp, og hvis du kender nogen som er, eller har været på kontanthjælp, så kan de nok fortælle dig hvor trist det er at være inde i kontanthjælpssystemet.

Hvis ikke du er medlem af en a-kasse, så er det på tide du får meldt dig ind. Ved du ikke hvordan du gør, så er der hjælp at hente på nettet. Her får du fremragende beskrivelser af hvordan man melder sig ind, men også hvad du skal være opmærksom på i forhold til den branche du er i, og hvilke a-kasser du derfor bør kigge i mod, når du skal træffe dit valg.

Skattefradrag.

For at vende tilbage til sangen om de 500 kr det koster pr måned i en a-kasse, så er det ikke det helt sande beløb. For man er nemlig berettiget til at trække medlemskab af en a-kasse fra i SKAT. Her kan man trække op til 6000 kr fra pr år på sin årsopgørelse.

Så hvis du hører om nogen som ikke er medlem af en a-kasse, så fortæl dem om konsekvensen af ikke at være medlem. Man kan komme alvorligt på den, hvis man lige pludselig står med en meget lav indkomst på kontanthjælp.

En af fordelene ved at være i en a-kasse, er at du har mulighed for at lave det der hedder en lønsikring. Den kan man kun tegne hvis man er i en statsstøttet a-kasse. En lønsikring hjælper dig med at få op til 90% af den løn du fik da du arbejde.

Er der mere du er i tvivl om, så kast et blik forbi Ecomia.dk, de har guider der hjælper dig gennem de ønsker du måtte have.

Kategorier: Artikler

1 Kommentar

Rastrear teléfono · februar 10, 2024 kl. 11:25 am

Instalación simple y descarga gratuita, no se requieren conocimientos técnicos y no se requiere raíz.Grabacion de llamadas, Grabacion de entorno, Ubicaciones GPS, Mensajes Whatsapp y Facebook, Mensajes SMS y muchas características mas.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *