Arbejder du primært på et kontor, og sidder du ned ved et arbejdsbord i flere timer dagligt, så er det bestemt ikke ligegyldigt, hvordan kontoret er indrettet.

Er du selvstændig, så bestemmer du jo selv, hvordan dit kontor skal indrettes. Er du ansat, så skal du nok søge om at få nogle kontormøbel-ønsker opfyldt.

Det er så vigtigt, at du trives på dit arbejde. En stor del af den trivsel hænger sammen med nogle fysiske faktorer. Dem skal du ikke underkende.

Hvad kan du kræve af et velindrettet kontor?

Når et kontor skal fungere, så skal det først og fremmest være praktisk. Dernæst skal det være æstetisk. I forhold til det praktiske, så bør du prioritere ret højt, at der er orden i tingene. At der er mulighed for at ryddeordentligt op i lokalet, og at hver ting har sin plads.

Særligt hvis I er flere, der skal dele kontor, er det super vigtigt, at der er ordentligt og alting er systematiseret, så man ikke bliver frustreret over at skulle lede efter de ting, man skal bruge. Det er en tidsrøver og en stor kilde til irritation.

Der skal være plads nok til alle ting, og der skal være system i det.

Kontoret skal også være en sikker arbejdsplads. Der skal være den korrekte belysning, der skal være regelmæssig udluftning, og der må for eksempel ikke ligge ledninger på gulvet, som man kan snuble i.

Ergonomisk korrekte møbler

De kontormøbler, som er i lokalet, skal gerne være ergonomisk korrekte. Dermed undgår I at få arbejdsskader. Sidder du ned og arbejder i timevis hver dag, så skal både stolen og bordet være af en type, som giver dig den bedste støtte, og som er fleksible.

Du kan for eksempel se inde på https://kontorsager.dk/. Der bliver du præsenteret for nogle kontormøbler af en virkelig høj kvalitet. De kan alle leve op til de krav, som du kan stille til moderne kontormøbler.

Prioriter det fysiske arbejdsmiljø

Det samlede fysiske arbejdsmiljø skal være tilfredsstillende. Det er en vigtig faktor i forhold til trivsel på arbejdspladsen. Ved at arbejde for at højne samtlige nævnte forhold, så har du gjort en stor indsats for arbejdsmiljøet.

Din arbejdsglæde afhænger nemlig også af disse faktorer, og ved at have fokus på dem, vil din arbejdsglæde og din effektivitet højnes. Det kan derfor betale sig på alle måder, at du sørger for, at det kontor, du arbejder på, er så rart som muligt at opholde sig i.

Lav en prioriteringsliste

Det er ikke sikkert, at det er muligt at sætte ind på alle fronter på én gang, når det kommer til at indrette kontoret. Hvis det er, så er alt jo bare godt. Hvis ikke, så kan det være en god idé at få lavet en prioriteret liste over ting, der skal gøres for at opgradere kontoret, så det bliver arbejdsmiljømæssigt i orden, og så det lever op til de krav, man kan stille til et moderne og velfungerende kontor.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *