Hvis du er husejer, er sandsynligheden for, at du også er haveejer temmelig stor. Det er dejligt at have en have, som man kan gå ud i, når vejret er godt. Det er også praktisk at kunne sende børnene ud at lege, mens man laver mad eller andre praktiske gøremål i hjemmet. I disse tider tilbringer de fleste familier ekstra meget tid hjemme på matriklen, og derfor er det oplagt at udnytte haven mest muligt. Herunder får du et par simple råd til at få mest muligt ud af din have.

Dyrk frisk frugt og grønt i drivhuset

Vi ved efterhånden godt, at vi bør spise en masse frugt og grønt, hvis vi vil holde os sunde og raske. Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at spise knasende frisk frugt og grønt, bør du overveje at investere i et drivhus. Varerne i supermarkedernes frugt og grønt-afdelinger kan have været dage, uger eller endda måneder undervejs. Med et drivhus i haven har du altid adgang til frisk frugt og grønt. Du kan endda gøre det nemmere for dig selv, hvis du udstyrer dit drivhus med kapilærkasser. Hvis du planter dine grøntsager som tomat, agurk og peberfrugt i kapilærkasse, behøver du nemlig ikke tænke på at vande så tit.

Gør haven til et hyggeligt sted af være

Udover at dyrke grøntsager og frugter i din have, bør du også gøre den hyggelig at opholde sig i. Når vejret arter sig om sommeren, fungerer en have jo nærmest som et ekstra rum i huset.

Uanset hvad, bør du starte med at sikre dig, at I har privatliv i haven. Der er nemlig ikke noget værre end at ligge og slikke sol uden at kunne slappe af, fordi man er bange for at blive beluret. Det er også rart at kunne sende ungerne ud i haven velvidende, at der ikke er skumle typer, der kan holde øje med dem. Dette klares heldigvis nemt med et stakit eller en hæk. Hvis du er ude efter sidstnævnte, kan du her finde en ligusterhæk pris.

Sørg for at gøre haven til et godt sted at være med behagelige møbler og masser af smukke planter. Måske er det tid til at få lavet en ny terrasse på havens mest solrige sted? Eller måske skal du have gjort haven mere børnevenlig med sandkasse, gynger, rutchebane og havetrampolin?

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *