Læs med her og tag på ferie uden at glemme alt det vigtige.

Hvem skal passe huset?

Hvis man skal afsted i længere tid, er det en god idé at få nogen til at passe på huset. Eller, det er naturligvis ikke huset, der skal passes på, men det der er inden i huset. Du har garanteret nogle planter. Er det nogle, der kan klare at stå nogle dage uden at blive vandet? Hvis du eller I har husdyr, er det en selvfølge, at disse også skal passes. Hvis du ikke bryder dig om at spørge nogen om at tage hen til dit hus, kan det altid være, du kan overrække planterne til nogen, som kan passe dem i sit eget hus.

Kørekort

I skal garanteret køre, når I skal på ferie. I det mindste skal I nok køre hen til lufthavnen. I den forbindelse er det smart at tjekke, om kørekortet skal fornyes. Finder du ud af, at du trænger til kørekort fornyelse, så er det bare med at komme i gang med at forny det – ellers kan du få en træls bøde og en dårlig start på ferien.

Flybilletter

Husker I at kigge efter de billigste flybilletter, når I skal afsted? Der kan være en stor forskel i prisen, og der er ingen grund til at snyde sig selv. Det er klogt at lave god research inden, så du ved, du ikke betaler overpris for noget. At man finder billige flybilletter, betyder ikke, at kvaliteten falder. Der er snak om de helt samme slags billetter til samme priser.

Corona guidelines

På grund af Covid-19 er det lidt en speciel tid at rejse i. Det betyder ikke, at vi bør begrænse os – for man skal også huske at leve – men det betyder, at der er visse guidelines, man bliver nødt til at respektere og følge. Det er trods alt nogle af de klogeste videnskabsmænd, der har siddet og regnet, hvordan det er klogest at opføre sig. I skal huske mundbind, afspritning og afstand. Vaccinen er lige om hjørnet, men den er ikke helt fremme endnu, og vi må have lidt tålmodighed og fortsætte med at respektere de regler, der er sat op.

Penge, pas og papir

Sidst men bestemt ikke mindst skal I huske de tre p’er. I skal huske penge – og det kan være smart at have vekslet til den valuta, I skal bruge på destinationen. I kan jo risikere, at taxachaufføren i det nye land ikke tager imod betalingskort. Derudover skal I naturligvis huske pas – og her kan det også være en god idé at tjekke op på, om passet mangler fornyelse – man kan ikke rejse på et gammelt pas. Papir står for alle de nødvendige papirer, man skal have med, når man rejser. Det kan være boardingpas og billetter, men det kan måske også være smart allerede hjemmefra at tage et kort med over landet, hvor I skal hen. Hertil kan der tilføjes, at de fleste naturligvis kan bruge deres mobiler til GPS – men det kommer an på, hvor langt i skal rejse hen.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *