Du undrer dig måske over hvad du skal bruge en a-kasse til? Du er måske usikker på hvad du får med en a-kasse? Hvad det koster at være medlem af en a-kasse? Og ikke mindst hvad du får at fordele?

Så er du nok ikke den eneste, men der er håb forude, find en a-kasse med denne her guide, hvor vi kommer ind på de vigtigste overvejelser og nyttig viden.

Hvorfor vælge en a-kasse?

En a-kasse er grundlæggende et sikkerhedsnet, der er en god idé at være medlem af, i næsten enhver situation, specielt hvis du har økonomiske forpligtelser for andre end dig selv.

Det er dybest set en forsikring mod indtægtstab, hvis og såfremt du en dag skulle komme til at stå uden job, en situation der kan opstå på flere måder – hvis du netop er blevet færdig med en uddannelse, og har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, det kan også være du er blevet opsagt og står uden indkomst at forsørge din familie med.

Det er i denne situation at en a-kasse viser sin værdi, fordi du har mulighed for at modtage dagpenge, i stedet for at komme på kontanthjælp.

Kontanthjælpen er under normale omstændigheder et godt stykke under dagpenge i kroner og ører, samtidig er man ikke pr. automatik berettiget til at modtage kontanthjælp, i modsætning til dagpenge, som udbetales uafhængigt af fx formue og fast ejendom.

Dagpenge – hvordan optjener man dem?

Det første man skal overveje når man melder sig ind i en a-kasse, det er at man først skal have optjent dagpengeret før man kan starte med at få dagpenge udbetalt, og hvordan gør man så det – hvis man skal opridse betingelserne, så ser de generelt således ud:

  • Du skal have været medlem af en a-kasse i 12 måneder
  • Som fuldtidsforsikret skal du have modtaget løn for mindst 1.924 timer inden for 3 år
  • Er du deltidsforsikret, så er det blot 1.258 timer

 

Hvis du løber tør for dagpenge når du fx har haft to år på dagpenge, så skal du genoptjene dagpengeretten ved at arbejde 1.924 timer igen, hvorefter du så har to års dagpenge igen.

Hvad der sker hvis du bliver ledig

Som ledig har man pligter, blandt andet at du skal søge job aktivt, dvs. overholde nogle minimumskrav for antal jobs søgt pr. uge, og du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, dvs. kunne påtage dig job med dags varsel, såfremt det bliver anvist.

Men hos a-kassen er det normalt nemt, man udfylder en ledighedserklæring, dagpengekort – skal naturligvis være registreret på jobnet.dk, og huske at tjekke dine jobforslag løbende, og så udbetales dagpengene løbende, hvor a-kassen selv indhenter fx skatteoplysningerne.

Så tag stilling i dag – og meld dig ind i en a-kasse.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *