Der er mange fordele ved at have en frugtordning på arbejdspladsen. Ikke alene er det med til at skabe et sundere arbejdsmiljø, det kan også øge produktiviteten hos medarbejderne. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du selv kan gøre din virksomhed mere attraktiv for potentielle ansatte ved at tilbyde en frugtordning.

Hvad er en frugtordning?

En frugtordning er et tilbud om at kunne få frisk frugt leveret løbende til arbejdspladsen. Frugten kan stå fremme i en frokoststue eller andet offentligt område, så medarbejderne kan hjælpe sig selv, eller den kan blive sat ud på de enkelte kontorer. Frugten kan enten være gratis for medarbejderne eller det kan være en ordning, hvor man betaler et mindre beløb per måned for at få frugten leveret.

Hvad er fordelene ved at have en frugtordning?

Der er rigtig mange fordele forbundet med at have en frugtordning på arbejdspladsen. Udover det åbenlyse – nemlig at alle kan få frisk frugt – så er der også andre fordele.

 

Først og fremmest er det en god måde at skabe et sundere arbejdsmiljø. I Danmark spiser vi alt for lidt frugt og grønt, og ifølge undersøgelser fra Statens Serum Institut har hver fjerde dansker ikke råd til at spise sundt. Med en frugtordning på arbejdspladsen kan man altså være med til at gøre en positiv forskel for medarbejdernes sundhed.

 

Derudover viser undersøgelser også, at medarbejdere, der spiser sundt og motionerer regelmæssigt, er mere produktive end deres kolleger. Så frugt til virksomheder og firmafrugt på arbejdspladsen kan altså have en positiv indflydelse på virksomhedens bundlinje.

Der er således rigtig mange gode grunde til at have en frugtordning på arbejdspladsen – både for medarbejderne og for virksomheden.

Hvordan får man en frugtordning?

Det er nemmere end man tror at få en frugtordning sat i gang på arbejdspladsen. De fleste frugtleverandører tilbyder nemlig fleksible ordninger, der kan tilpasses netop din virksomheds behov, såsom tilbyder frugtordning og levering af årstidernes økologiske frugtkasser erhverv.

Derudover er det ofte muligt at få en gratis prøveperiode, hvor I kan teste om det er noget for jer, inden I eventuelt committer jer til en længere periode. Så hvis du er interesseret i at få en frugtordning på arbejdspladsen, kan det altså definitivt betale sig at undersøge mulighederne hos de forskellige leverandører.

Frugt øger virksomhedens omdømme

En anden fordel ved at have en frugtordning på arbejdspladsen er, at det øger virksomhedens omdømme som en sund og attraktiv arbejdsplads. Flere undersøgelser viser, at medarbejdere i virksomheder, der tilbyder frugtordninger, har et bedre helbred end dem, der ikke har adgang til frugt på arbejdspladsen.

Derudover viser undersøgelsen også, at medarbejdere, der har adgang til frugt på arbejdspladsen, ofte er mere tilfredse med deres job og føler sig mere motiverede og dermed yder en bedre og mere effektiv arbejdsindsats.

Det betyder altså, at en frugtordning ikke kun kan have en positiv indflydelse på virksomhedens bundlinje, men også på dens omdømme. Og det er jo altid en fordel, hvis man gerne vil tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *