Online markedspladser er virkelig kommet for at blive, og det har nærmest aldrig været nemmere at købe og sælge ting på internettet. Vi har haft et par markedspladser i lang tid, og disse anvendes stadigvæk den dag i dag. Kigger vi på det mest anvendte eksempel, Den Blå Avis (DBA), så kan man virkelig se, hvordan markedspladser fungerer.

Nye konkurrenter

Internettet er vokset meget hurtigt, og dette har egentlig kun betydet én ting, og det er at det er blevet meget nemmere at bygge disse platforme eller markedspladser. DBA har fået en række forskellige konkurrenter, og dette har fået markedet for brugthandel til at være lidt mere fragmenteret end det var tidligere. Før kunne man nøjes med at søge på én hjemmeside, men i dag skal man søge lidt forskellige steder – herunder inde på den helt store konkurrent Facebook Marketplace.

Det er meget nemmere at sælge på Facebook Marketplace, fordi man allerede har en bruger på Facebook, og så er det også meget nemmere at komme i kontakt med folk, fordi de fleste bruger Messenger til al anden kommunikation. Man har det hele samlet i samme system.

Svindel

Alt går godt, indtil svindlere får øje på mulighederne, og så er det ikke så godt. Der foregår her for tiden ekstremt meget svindel med alt muligt inde på de her platforme, og man kan godt beskytte sig selv. Først og fremmest er det vigtigt, at man ikke tror på noget, der er alt for godt til at være sandt. Nogle gange skriver købere, at de gerne vil sende dig penge, før du sender varen. Dette lyder meget godt, men typisk betaler de via Paypal eller lignende, som man ikke kan bruge til særlig meget, hvis der skulle opstå en tvist. Du kan derfor med fordel anvende en kryptovaluta, som man ikke kan trække tilbage, Ethereum er et godt eksempel. Klik her for at læse mere om den.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *